Zoeken
NederlandsEnglish

Nieuws

Recept: Tonijn pakketjes uit de oven

Tonijn pakketjes uit de oven: een lekker recept met tonijn uit blik!

Ingredienten voor 20 tonijn bladerdeeg pakketjes

  • 1 pak bladerdeeg (10 plakjes)
  • 1 blikje uitgelekte Deepblue tonijn op water (185g)
  • 1 kleine ui gesnipperd geperst/gesnipperd
  • 1 knoflookteentje
  • Halve rode paprika in kleine blokjes
  • Handje groene olijven zonder pit in plakjes gesneden
  • Vers gehakte platte peterselie
  • Zout en peper
  • Paprikapoeder

Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie. Voeg de paprika toe en kruid het geheel met zout en peper, peterselie en paprikapoeder. Meng dan de olijvenringetjes en tonijn er doorheen en laat de vulling goed afkoelen.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd elk plakje door de helft, zodat je twee lange rechthoeken krijgt. Maak door de helft van deze rechthoeken een paar schuine streepjes met een mes. Schep op de andere helft een lepel met vulling. Vouw het ingesneden stuk over de vulling en druk de randen goed aan met je vingers of met een vork.

Leg op een bakplaat met bakpapier, bestrijk met losgeklopt eigeel en bak ze 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden (voor een heteluchtoven 200 graden) tot ze goudbruin en gaar zijn.

Eet smakelijk een lekker voorgerechtje! Bezoek de website van Deepblue voor meer recepten.

Nieuws