Zoeken
NederlandsEnglish

Over Gloe & Zeitz B.V.

Gloe & Zeitz B.V. is ontstaan uit een fusie tussen Gloe & Co. B.V. en Zeitz International B.V. Beide bedrijven richtten zich op het importeren en verkopen van houdbare levensmiddelen. Hierbij lag het zwaartepunt bij GLOE (est. 1902) bij grootverbruik en bij ZEITZ (est. 1976) bij de retail. Wij leveren door heel Europa in bulkverpakking aan de verwerkende industrie. Consumentenverpakkingen vinden hun weg naar grootwinkelbedrijven en distribuerende handel. Grootverpakkingen worden geleverd aan onder meer horecagroothandel en instellingen.

Gloe & Zeitz B.V. heeft verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Alle fabrieken waarmee wij werken voldoen aan de standaarden (HACCP,BRC, IFS )die gezondheid en veiligheid waarborgen. Een groot deel van onze visconserven is MSC gecertificeerd en vanaf 2020 presenteren wij met trots Deepblue Fair Trade tonijn.

We betreden nieuwe wegen als het gaat om de ecologische en maatschappelijk verantwoorde productie van vis en zeevruchten. Behalve onze Fair Trade certificatie zijn wij ook Skal gecertificeerd en mogen biologische producten import eren en verhandelen. Tijdens de productie van biologische producten wordt er rekening gehouden met het milieu en dierenwelzijn.
Gloe & Zeitz B.V. is onderdeel van de Gerber Goldschmidt Group, zij hebben al meer dan 100 jaar handelservaring en wereldwijd vele vestigingen.

Betrouwbare fabrikanten

Door de fusie is er een brede groep van fabrikanten ontstaan waarmee al vele jaren wordt samengewerkt. Betrouwbare fabrikanten die voldoen aan alle eisen die door de huidige samenleving worden gesteld m.b.t. milieu, hygiëne, arbeidsomstandigheden, etc. Ondernemingen waarmee wij intensief contact onderhouden en die we regelmatig bezoeken. Want we willen niet alleen weten wat er in het blik of in de kartons zit, we willen ook weten wie erachter zit.

Kwaliteit hoog in het vaandel

Om een goede kwaliteit te kunnen garanderen, wordt het verse product direct na de oogst verwerkt. Tijdens de productie wordt er voortdurend gecontroleerd en gekeurd. Alleen na goedkeuring mogen de blikken worden voorzien van onze labels. Mede daarom worden onze conserven zo gewaardeerd door consumenten en professionele gebruikers. Het voortdurend nauwgezet volgen van de markt en hierdoor op het juiste moment inkopen, stelt ons in staat onze conserven aan te bieden tegen scherpe prijzen.