This site requires JavaScript to render the code.

Need to know how to enable JavaScript? Go here.

Nieuws

Samosas bereidt met young jackfruit

Samosa is een klassieker uit de Zuid-Aziatische keuken die met de vele Indiase migranten naar de Hoorn van Afrika is gekomen. Maar de samosa is inmiddels populair over de hele wereld. Omdat het ontzettend lekker is en ook gemakkelijk kan worden aangepast aan lokaal geïnspireerde ingrediënten. Het is een handige snack of voorgerecht. Rashida geeft haar eigen Oost Afrikaanse draai aan deze Jackfruit Samosa. En helemaal top… Rashida’s Jackfruit Samosa is Vegan! Rashida heeft met dit recept een goed evenwicht gevonden tussen de basisaroma’s van het jackfruitvlees en de authentieke Swahili samosa.

| Bereidingstijd: 30 min
Aantal personen: 4
Ingrediënten (Voor 25 samosa’s)

2 tl plantaardige olie
1/2 tl komijnzaad
1/2 tl gemberpasta
1 tl knoflookpasta
3 el bruine suiker
1/4 kop verse gehakte koriander
2 el citroensap
1 kleine gehakte groene peper
1 tl zout
1 tl komijnpoeder
1/2 tl zwarte peper
1/4 tl gram masala
1 tl paprikapoeder
1/4 tl kurkumapoeder
2 middelgrote gehakte tomaten
2 middelgrote gesnipperde uien
2 blikken MIKONO Jackfruit
25 reepjes filodeeg (te knippen uit 3 grote vellen)
Mengsel van 3 el bloem met water om de samosa’s te lijmen
Zonnebloem of andere plantaardige olie om te frituren

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 tl olie in een koekenpan met dikke bodem

  2. Voeg komijnzaad toe, kook tot het knettert, voeg gesnipperde uien toe en bak tot het transparant wordt

  3. Sauteer in de gember-, knoflookpasta en de groene peper (kort bakken op hoge tempratuur)

  4. Laat de Jackfruit uitlekken en snijdt ze in kleine stukjes

  5. Voeg de Jackfruit stukjes toe, breng op smaak met zout, komijnpoeder, peper, gram masala, paprika- en kurkumapoeder. Meng goed en laat 3 tot 5 minuten koken

  6. Verhit in een andere pan 1 el olie op hoog vuur en fruit hierin de gehakte tomaten (bak de tomaten, kook ze niet). Als je klaar bent, voeg ze toe aan het jackfruitmengsel

  7. Voeg de bruine suiker toe aan het jackfruitmengsel en kook 2 tot 4 minuten. Neem van het vuur

  8. Meng de gehakte korianderblaadjes en het citroensap erdoor

  9. Vouw elke strook filodeeg in een driehoek, voeg 1,5 eetlepel jackfruitvulling toe en lijm het aan het einde

Zorg dat de olie goed heet is en frituur de samosa’s. Je kunt ze ook in een pan bakken i.p.v frituren.

TIP !

Serveer Rashida’s Jackfruit Samosa’s warm met tamarindechutney, een andere dip die je lekker vindt of een partje citroen.
En nu Afrikaans smullen maar !

*auteursrechten van deze pagina behoren toe aan Mikono

 

Terug naar nieuws