This site requires JavaScript to render the code.

Need to know how to enable JavaScript? Go here.

Mikono

MIKONO betekent handen… handen die de aarde bewerken, de vruchten plukken, een handje helpen, elkaar vasthouden en een geheel vormen.

Mikono Young Jackfruit

Wij zijn verheugd te vermelden dat Gloe & Zeitz B.V. vanaf heden de verkoper is van het merk MIKONO. Dit merk vertelt het verhaal van ondernemende vrouwen en gezonde en vernieuwende voedselproducten uit Afrika. De zon, de rode aarde, het traditionele voedselbos, een gemeenschap die deelt en bijdraagt.  Wij starten met Jackfruit en hopen in de loop van het volgende jaar het assortiment verder uit te breiden.

Het is moeilijk voor Afrikaanse boeren om de Europese markt te betreden. Het is om allerlei redenen duur en ingewikkeld. Terwijl het door te exporteren vaak mogelijk wordt om te investeren in groei, efficiëntie, certificering, personeel… waardoor het uiteindelijk wel mogelijk wordt om te concurreren met de rest van de wereld. Waarvan ook de lokale markt profiteert en de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun product.

Wat is young jackfruit precies?

Jackfruit is een stekelvormige vrucht, afkomstig uit Azië, Zuid-Amerika en Afrika. De vrucht groeit aan bomen. De boom heeft weinig nodig en geeft heel vel terug aan moeder aarde. De vrucht staat bekend als vleesvervanger, dit komt de de structuur van de vrucht. het jonge vlees neemt goed smaak op waardoor je het fruit goed kunt kruiden en marineren.

Deze vrucht staat ook bekend om zijn bron van vezels, zetmeel, Vitamine B6 en C én kalium.

Ideaal voor flexitariërs of vegetariërs die graag nog iets eten wat op vlees lijkt!

Recept van Rashida

Samosa is een klassieker uit de Zuid-Aziatische keuken die met de vele Indiase migranten naar de Hoorn van Afrika is gekomen. Maar de samosa is inmiddels populair over de hele wereld. Omdat het ontzettend lekker is en ook gemakkelijk kan worden aangepast aan lokaal geïnspireerde ingrediënten. Het is een handige snack of voorgerecht.

Rashida geeft haar eigen Oost Afrikaanse draai aan deze Jackfruit Samosa. En helemaal top… Rashida’s Jackfruit Samosa is Vegan! Rashida heeft met dit recept een goed evenwicht gevonden tussen de basisaroma’s van het jackfruitvlees en de authentieke Swahili samosa.

klik hier voor het volledige recept !

Mikono en Gloe & Zeitz B.V.

Mikono en Gloe & Zeitz B.V. hebben elkaar gevonden en willen graag werken aan een lange en vruchtbare samenwerking.

Door de verkoop van de Ugandese producten op de Nederlandse markt te stimuleren hoopt Gloe & Zeitz B.V. van toegevoegde waarde te zijn voor dit sociale handelsproject.  Wij hopen het Mikono assortiment in de komende maanden verder uit te breiden en dat onze expertise op in- en export gebied positief bijdraagt aan dit succes.

Wilt u meer informatie over dit project kijk dan op:
https://www.mikonofood.africa/mikono

*auteursrechten van deze pagina behoren toe aan Mikono