Zoeken
NederlandsEnglish

Dole

“Dit bedrijf is gebouwd op kwaliteit, kwaliteit en kwaliteit” – James Drummond Dole

In 1901 startte James Drummond Dole, twee jaar daarvoor aan Harvard afgestudeerd in landbouw, de eerste ananasplantage op Hawaï. Hij ontwikkelde al snel een techniek om de verse, sappige ananassen in te blikken en zorgde dat zijn bedrijf altijd gericht was op kwaliteit. Vandaag de dag levert Dole het hele jaar door natuurlijk zoete, goudkleurige ananas in schijven en knapperige stukken in blik.

Het bedrijf blijft trouw aan de principes van James Drummond Dole. Het merk Dole staat voor gezonde, scherp geprijsde producten van hoge kwaliteit. Om dit te kunnen blijven garanderen, geeft Dole snel gehoor aan markteisen en richt zij haar aandacht op innovatieve en duurzame productiemethodes met uitstekende prestaties en teamwork.

Dole neemt maatschappelijk verantwoord ondernemen erg serieus. Daarom is er een uitgebreid programma ontwikkeld om het waarmaken van deze verantwoordelijkheden te garanderen – van gezondheidszorg voor haar werknemers tot een programma voor plattelandsontwikkeling.

Daarnaast zijn de plantages en productiefaciliteiten in de Filipijnen sinds 2013 een trots lid van Rainforest Alliance, een internationale non-profit organisatie. De Rainforest Alliance standaarden zijn onder meer gericht op het behouden van biodiversiteit, het versterken van de rechten van de arbeiders en het verbeteren van de woonomstandigheden van hun families en van de gemeenschap.

Het Dole “Tropical Gold Pineapple” assortiment is voorzien van het Rainforest Alliance logo om de betrokkenheid bij deze kwesties duidelijk te maken. Onder het merk “Tropical Gold Pineapple” produceert Dole sinds 2007 “Gold Pineapple” van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Zowel vers als ingeblikt een uniek hoogstaand product.

Dole Packaged Foods is een wereldwijde marktleider op het gebied van fruit, groente en gezonde gemaksproducten, van het groeiproces, via het verpakken tot aan de marketing. Het assortiment kent blikken en plastic cups, maar ook pouches voor retail, catering en industrie.

Dole en haar handelsagent Gloe & Zeitz B.V. kennen een lange en vruchtbare samenwerking.

Al decennia lang doen wij er alles aan om de unieke kwaliteit van Dole vruchtenconserven te garanderen, voor alle variëteiten die u vindt in de supermarkten, in alle landen waar wij vertegenwoordigd zijn. Voor meer informatie over Dole kunt u terecht op www.dolefoodservice.com.

Onze producten

Dole – Ananas 567g 10 schijven op sap

Dole – Ananas A10 52 schijven Tropical Gold

Dole – Ananas A10 66 schijven op siroop

Dole – Ananas A10 chunks op sap

Dole – Ananas A10 tidbits op siroop

Dole – Ananas A10 tidbits Tropical Gold

Dole – Tropisch fruit A10 op siroop

Merken